Groep 7/8

Welkom bij groep 7/8:

  • Wij hebben op woensdag en vrijdag gym, vergeet je gymkleding niet!
  • Wij werken nu aan het thema overleven. Met taal werken we aan het thema mysteries. 

BERICHTEN

14 okt 2020 - Archeon
Archeon

 

Hoi, ik ben het Sena. Woensdag 23-09-2020 gingen we op schoolreisje. We gingen natuurlijk met de bus en we gingen ook muziek luisteren. Toen we waren aangekomen moesten we eerst naar een man luisteren. De man vertelde ons dat je eerlijk moest zijn als je iets kapot had gemaakt. 

Daarna liepen we naar onze lunchplaats.

Sommige kinderen gingen nog even wat eten. 

Aisha, Janna en ik liepen samen rond in het Archeon. 

Als allereerst gingen we kaarsen maken. We maakten het met bijenwas, dus daarom gingen ze ons vertellen over de bijen. Ninni was er ook bij. 

Om 12:00 uur moesten we lunchen en gelukkig waren we op tijd. 

We hadden nog veel meer gedaan, zoals: armbanden maken, het badhuis bezoeken, het museum bezoeken en kanoën. 

Om 14.30 uur hebben we naar de gladiatoren gekeken. Het was heel spannend. De edele dame zei dat er iemand dood moest gaan, dus koos een gladiator iemand van het publiek. 

De gladiator en de man uit het publiek gingen (nep) vechten tegen elkaar. Even later kwamen (echte) gladiatoren en die gingen ook (nep) vechten. 

Na het gevecht begon het hard te regenen. We moesten even schuilen. Ondertussen kregen we allemaal een ijsje. 

Daarna liepen we naar de bus. We reden terug naar school. Sena


17 apr 2020 - Tekst van de week
Het weer 

 

De laatste tijd is het echt mooi weer. Ondanks het Coronavirus kun je niet binnen blijven. Het is zo verleidelijk dat je gewoon naar buiten wil om te spelen. Dat hebben wij ook gedaan. Daarna hebben we een lekker ijsje gegeten. 

 

Daarnaast zijn we ook gaan wandelen samen met een kennis van ons. Wij hebben ongeveer 6 kilometer gelopen en dat was echt warm en vermoeiend. Maar we hebben het erg leuk gehad.  Toen wij thuis waren hebben we gedoucht en lekkere rijst met groente gegeten. 

 

Buiten was echt te zien hoe stil het was. Maar je zag wel een paar kinderen die, net als wij ook buiten aan het spelen waren. Je ziet en voelt de angst van vele mensen voor deze vreselijk ziekte. Hierdoor is ons dagelijks leven en structuur helemaal veranderd. Thuis blijven is wel leuk maar je kunt niet de hele dag binnen blijven. 

 

Ik hoop dat ons leven weer normaal wordt. Zodat iedereen nog naar school/werk kan gaan en daarna wel verdiend vakantie gaan vieren. 

 

Groetjes,

Itisam

 


08 apr 2020 - Tekst over het Coronaverlof
“Corona verlof ”

Er is nu een maatregel genomen dat de scholen dicht gaan tot 6 april.

Mijn dag is eigenlijk normaal, om 9 uur begin ik met werk af te maken en dat doe ik tot 12 uur. Daarna neem ik pauze en ga ik lezen. ( dus soort van net als schooldagen) Na het lezen doe ik iets in mijn vrije tijd en ga ik weer verder. Zo ziet mijn dag er een soort van uit.

Mijn ouders zijn ook gewoon thuis, mijn zussen gaan soms naar werk om daar te werken, maar meestal zijn ze ook thuis.

Ik vind deze situatie best wel heftig, want er zijn nog nooit scholen dicht gegaan door een virus. Ik ben ook niet bang voor dit virus, want ze zeggen dat dit virus niks doet met kinderen( tenzij het kind een andere erge ziekte heeft), je moet het je gewoon uitzieken. Het virus is niet heel heftig voor kinderen,  maar wel voor ouderen. Wat ik heftig vind aan deze situatie is dat mensen doen alsof het het einde van de wereld is, en hamsteren( vooral in wc-papier) en ik vind het ook wel fijn dat er een nieuwe maatregel is genomen. Namelijk dat je niet meer dan 1 ding mag halen van sommige dingen, als je dus 2 handzeep haalt kost dat met een boete ongeveer 10 euro en het gaat maar zo door tot ongeveer 90 euro boete. 

Wij hebben niet gehamsterd, maar wel alvast dingen gehaald voordat de winkels dicht gaan. 

Ik ken ook geen mensen die besmet zijn en ook geen mensen die in de zorg werken :)                                                          * Ayse Sara  


10 okt 2019 - 7 tegen 7
We gingen om 12 uur weg, We moesten wachten door Mustafa, want zijn fiets ging kapot. Daarna ging hij achter op bij Felix zijn vader. We gingen naar Vitesse Delft 7 tegen 7 dus. We waren heel moe onderweg en toen waren wij er. We hadden de eerste twee wedstrijden verloren, gelukkig hebben we rest  gewonnen. We praten wat met een andere school de Max Havelaarschool. De laatste wedstrijd dat was tegen de Horizon, een andere dan bij ons in het gebouw. Daar hebben we 0 - 0 gespeeld dus we staan niet in de finale jammer, maar we hebben het leuk gehad.

 

Ninni en Adel


07 okt 2019 - Delfland
Delfland

 

We zouden met de klas naar Delfland gaan. 

IK had er veel zin in.

 

We zijn met de klas naar het Delfland gegaan. We hebben daar heen gelopen. 

In de school kregen we een rondleiding van een meester. Het gebouw was groot. 

Uiteindelijk zijn we naar het technieklokaal gegaan. Daar hebben we een robotje gemaakt.

Je had allemaal dingen nodig. Een lijmpistool, een borsteltje en een batterij. 

Het was een priegel werkje. Maar in één klap was het klaar. 

Als je klaar was mocht je races houden en verven. Jammer genoeg was het daarna al weer afgelopen. 

Ik vond het heel gezellig en leuk, maar me robotje is nu alweer kapot.

 

Asmaa


27 sep 2019 - Tekst van de week
Het verhaal van Luna. 

 

Er was eens een meisje, genaamd Luna. Luna was 16 jaar. Op een dag werd ze 17. Voor haar veranderde er niets.

Elke dag was lastig voor haar, want haar moeder deed altijd gemeen en sloeg haar zelfs. Op school werd ze gepest. Op school noemden ze haar Crybaby, Dit zeiden ze, omdat Luna altijd moest huilen. 

Gelukkig had ze 2 BFF’s, die haar opvrolijkte. 

Toen kwam er een nieuwe jongen in Luna’s klas. Zijn naam was Dylan. Hij had groenblauwe ogen en hij kwam uit Zwitserland. Iedereen vond hem geweldig! Maar Luna niet, want ze dacht dat hij ook een pestkop was. Daar kreeg ze gelijk in. Hij pestte iedereen, zelfs de pesters van Luna. En ook al werden zij zelf gepest, toch bleven ze Luna pesten. 

Na schooltijd ziet Luna, Dylan aan de telefoon. Hij klinkt nogal verdrietig. Luna vangt per ongeluk zijn gesprek op. Dylan vraagt aan zijn vader wanneer hij weer bij hem mag komen. Dan zegt hij: ‘Mama wordt boos als ik mijn vork niet goed vasthoud.’ Daarna hoort ze hem alleen nog ‘Wat, nee! Pap, please!! Oke…. ‘, zeggen. 

Luna vraagt zich af of hij soms pest, omdat zijn moeder altijd boos op hem is.  Dan draait Dylan zich om en ziet Luna staan…...Wordt vervolgd….


Beyza


19 sep 2019 - Tekst van de week
                              Droom

Op een dag zaten Max en zijn zusje tv te kijken. Toen hun moeder hen riep. Ze had groot nieuws. Ze was zwanger! Max was heel blij. Hij vond het zo leuk. Ze was al 7 maanden zwanger. 

Max vroeg of het een jongetje was, maar ze zei dat ze het niet ging vertellen. 

Toen Max naar beneden ging zag hij zijn vader en vertelde het nieuws. Hij wist het al ,maar was toch heel blij. 

De moeder riep haar man en zei dat ze naar het ziekenhuis moesten, omdat ze heel veel pijn had. 

Ze waren bij het ziekenhuis aangekomen waar de dokter zei dat de baby er aan kwam. 

Max en zijn zusje moesten naar buiten. Drie uur later gingen ze naar binnen en het was een meisje. Max was boos. 

Plop! Max was wakker geworden. En toen zei hij: ‘Wat een nachtmerrie.’

 

Mustafa


13 sep 2019 - Tekst van de week
                                                              weekend

Zaterdag kwamen mijn broer en neef bij mijn voetbalwedstrijd kijken. Ik moest tegen Scheveningen CVS. De wedstrijd was ‘s ochtends. 

Na 20 minuten was de stand 3-1. We stonden dus achter. We moesten beter gaan spelen. Dit deden we en scoorden we. Het stond nu 3-2. 

Op een gegeven moment had ik de bal en rende ik naar voren, richting het doel. Ik gaf een voorzet die werd gescoord. Het was nu 3-3. Daarna was het rust. 

Na de rust werd ik gewisseld. Ik had pijn aan mijn been.

In de tweede helft kregen we 2 penalty’s, die we allebei hadden gescoord. De eindstand was 3-5. 

Na deze wedstrijd moest ik nog naar een andere wedstrijd. Dit keer met Mustafa. Ze stonden 4-1 achter. Mijn vriend had gescoord. Na deze wedstrijd moest ik naar huis, omdat ik naar een feestje moest.

Thuis heb ik gedoucht. Daarna ging ik naar het feestje, dat was in Delft. Daar hebben we verstoppertje gespeeld in de flat. Na het buitenspelen hebben we gegeten. Daarna heb ik een spelletje op mijn telefoon gespeeld.

De volgende dag hebben we bij Vitesse Delft 2 tegen 2 tegen 2 tegen 2 tegen 2 gespeeld. 

Om 7 uur ging ik eten. Nadat ik nog een spelletje op mijn telefoon had gespeeld, ging ik om 9 uur slapen. 

 

Zayiem


09 sep 2019 - Tekst van de week
Mijn zomervakantie

 

Wij gingen bbq met mijn familie in onze tuin. Ik en een paar andere kinderen gingen op onze iPad/telefoon en we hadden veel lol. 

Een paar dagen later heb ik met mijn zus koffers ingepakt. We hadden samen één koffer. Toen gingen we, met de auto, naar mijn oom en tante toe. Mijn nichtje, nicht en ik zaten achterin en mijn zus en nicht voorin. Mijn nicht bestuurde de auto. 

We gingen eerst naar Zwitserland toe en bleven daar drie dagen. We verbleven bij mijn familie. Het was heel leuk. Na drie dagen gingen we weer met de auto. We gingen naar Italië. 

Toen we bij het hotel  aankwamen zeiden ze dat we voor september hadden geboekt en moesten we een ander hotel zoeken in de buurt. Toen we er één hadden gevonden, gingen we naar onze kamer toe. 

We bleven een week in Italië. Ze hadden zwembaden en ook glijbanen, een luxe restaurant en mooie kamers. Alleen mijn nicht vond het hotel niet zo leuk. 

Na twee weken ging ik weer naar Zwitserland toe. We bleven nog vijf dagen in Zwitserland. 

Toen we weer terug naar Nederland gingen reden we eerst naar Duitsland en bleven daar nog een nacht. De volgende dag gingen we weer naar Nederland en brachten mijn nichten mij en mijn zus naar huis. 

Een paar dagen later ging ik naar mijn nichtjes toe, want het was lekker weer. Mijn nicht, 2 nichtjes en neefje hielden een watergevecht met waterpistolen. Dit was in een klein park, maar we hebben wel veel lol gemaakt. 

'S middags ging ik buiten spelen met een buurmeisje, een buurjongen, mijn neefjes en nichtjes. 

De buurjongen werd op school gepest vanwege zijn haar, maar het maakt mij niet uit dat hij krullend haar heeft. 

We speelden iemand is hem niemand is hem en ik was de winnaar. Na een tijdje maakt we ook teams. De buurjongen schoot de bal zo hard als een raket. 

Die avond gingen we ook bbq. Na het eten gingen we op onze telefoon of iPad. We bleven tot laat op. 

Toen de visite weg ging, gingen we slapen. 

De volgende ochtend gingen we na het ontbijt naar het strand. We gingen samen met mijn zus, 2 nichten en een nichtje. Het was super leuk op het strand. 

We hadden een leuke zomervakantie. 

Hopelijk hebben jullie van mijn verhaal genoten.

 

Gamze