Groep 7

  • Wij werken aan het thema natuur.
  • Wij hebben op dinsdag en vrijdag gym, vergeet je gymkleding niet!

BERICHTEN

18 mei 2020 - Het meisje met de parel
Preview foto Tijdens begrijpend lezen hadden we het over het schilderij Het meisje met de parel, van Johannes Vermeer. Souraya en Sena hebben hun versie van het schilderij gemaakt. Ze hebben goed opgelet want het Schilderij is vroeger in geschilderd voor een groen doek, maar door verkleuring lijkt het nu bruin.

22 jan 2020 - crea van vrijdag
Crea van Vrijdag - 17-1-2020

 

Elke vrijdag hebben wij crea. Vandaag hadden we een crea die we vandaag en volgende week gaan doen. En weet je wat we maakten? Een windmolen, omdat het goed voor het milieu is en omdat we thema natuur hebben. Vandaag maakten we met hout de molens niet het gebouw maar de wieken. We deden het met onze juf en de vader van de juf. Het was best lastig maar het is ons wel gelukt. Het lastige was het zagen en denk dat het lastige blijft. 


Groetjes Yousri,Groep 7,de juf en haar vader. ????


10 okt 2019 - 7 tegen 7
We gingen om 12 uur weg, We moesten wachten door Mustafa, want zijn fiets ging kapot. Daarna ging hij achter op bij Felix zijn vader. We gingen naar Vitesse Delft 7 tegen 7 dus. We waren heel moe onderweg en toen waren wij er. We hadden de eerste twee wedstrijden verloren, gelukkig hebben we rest  gewonnen. We praten wat met een andere school de Max Havelaarschool. De laatste wedstrijd dat was tegen de Horizon, een andere dan bij ons in het gebouw. Daar hebben we 0 - 0 gespeeld dus we staan niet in de finale jammer, maar we hebben het leuk gehad.

 

Ninni en Adel


08 okt 2019 - tekst van de week
Meester Pieter moet op de gang

 

Zo een nieuwe werkdag! Wat wordt gebelt door mijn baas dus directeur, Hey Nico! Hey pieter het is al 9 uur kom naar school! Maar ik sta naast je?! Ohw sorry hihi uh cringe uhh oke doei. Dat was awkward ik ga maar naar me klas! Po-Po-Potverdrie het lijkt een zwijnenstal. Emely en Emma hangen aan het digibord, Luuk die kijkt weer fifa, Floly en Satisco zitten op elkaar zijn schoot. Griezie die zitten weer aan het rennen tegen de muur. James zit weer foto’s aan het kijken waar hij verliefd op is, Hassen die zit fornite te spelen op de computer, Coli die scheld dora uit en daar trek ik de grens. Iedereen op de gangggggg!!!!!!!!!!!

 

Dan komt Souraya en die zegt: ’Hey wat hoor ik nou je schreeuwt en wat staat hier op het blad? Hmm ff lezen, wie schreeuwt door de klas moet op de gang. ’Ja maar nee geen ja maar’ zegt souraya! Oké maar je bent geen juf zegt pieter. Jawel nu op de gang ik wil je niet meer zien! 

 

  

*Op de gang*

 

‘Hey pieter wat doe jij hier’ zegt Nico ben mijn klas uitgestuurd. Ja maar dat kan niet jij bent de meester en daarom heet jij meester Pieter. Oké ik ga me klas weer in, oh no oh no ze rennen achter me aan met buizen neeee!!!!

 

Yousri


27 sep 2019 - week 4: deze week
Groep 7 deze week.Deze week is er niets BIJZONDER gebeurt, maar ik  wil het wel er over hebben.

 

________________________________________

Maandag:

Het is een nieuwe schooldag en toen ik binnenkwam werden we verdeeld omdat, de juf ziek was. Ik Yousri moesten naar groep 4, en in de middag naar groep 5. Toen de bel ging gelijk naar huis rennen.

 

________________________________________

Dinsdag:

Is een normale schooldag de juf was weer beter en gingen de lessen door. We hebben ook gegymt, Toen we gingen gymmen speelde we pac-man, en zo een spel met houten stokken. Toen ging de bel en ging ik gelijk weer naar huis.

________________________________________

Woensdag:

Normale dag net als gister, we hebben staal, gerekend en verkeer.

________________________________________

Donderdag:

Normale dag (:

________________________________________

Vrijdag:

We gaan gymmen, rekenen en eten hihi.

________________________________________

 

Groetjes Yous-DE-Poes

 

En groep 7


06 sep 2019 - Deze week
 

Deze week hebben we veel geleerd zoals Engels en nog veel meer. We hebben leuk verstoppertje gespeeld in de groene speeltuin/natuurtuin. Veel kinderen zijn bezig met de typecursus, sommige zijn al bij module 2. We hebben allemaal een thema onderzoek over het thema Beroemde families. Ik verklap wel 1 onderzoeksvraag: Het Engelse koninkrijk. Die onderzoeksvraag is van het groepje Yousri, Ninni en Satish. We vertellen je de volgende keer meer. 

DoeiiGroetjes Sena groep 7