Groep 6/7

Welkom bij groep 6/7:

  • Wij hebben op woensdag en vrijdag gym, vergeet je gymkleding niet!

BERICHTEN

19 mei 2021 - Delftse Hout
Op 22 april zijn we met groep 6/7 en 7/8 naar De Papaver in het Delftse Hout geweest. Het was super leuk! We hebben een speurtocht gedaan en geleerd hoe je kan overleven in de natuur. We hebben hutten gebouwd, water gefilterd, naar eten gezocht en vuur gemaakt.

17 feb 2021 - Sneeuwonderzoek
Groep 6/7 heeft afgelopen week veel geleerd over de sneeuw. We hebben onderzocht hoe sneeuwkristallen ontstaan en hoe je sneller een heuvel afgaat. Ze hebben het geprobeerd op hun schoenen, plastic zak, karton en op hun jas. Met het karton ging het erg snel!

In de klas hebben we geprobeerd zoutkristallen te maken.

Het experiment loopt nog maar we zien al wel kristallen op het touwtje! Onder de microscopp hebben we ze beter bekeken.

 

Preview foto Preview foto Preview foto

06 jan 2021 - Resultaten thema Egypte
Zoals we eerder hadden geschreven hebben we aan het thema Egypte gewerkt. Onze onderzoeken hebben we gepresenteerd aan de kinderen van groep 3. Zij werkte ook aan het thema Egypte. Op de foto's is het resultaat van de bouwwerken terug te zien.

De leerlingen hebben een grote en twee kleine piramides gebouwd en een sfinx. Het kleiwerk is gemaakt door een themagroepje, ze onderzochten de goden van Egypte.

Preview foto Preview foto Preview foto

06 jan 2021 - Architect in de klas
Groep 6/7 heeft online stage gelopen bij een architect. De leerlingen hebben heel veel vragen mogen stellen en geleerd over wat een architect allemaal doet.

De architect heeft verteld hoe je een ontwerp maakt en hoe je daar dan een maquette van kan maken.

De leerlingen hebben zelf ook maquettes gemaakt van een zelf ontworpen huis.

Preview foto Preview foto Preview foto

13 okt 2020 - Museum bezoek
De leerlingen van groep 6 zijn op vrijdag 9 oktober naar museum Bredius geweest in Den Haag. In het museum hangen heel veel schilderijen uit de Gouden Eeuw. Ze hebben geleerd wat portretten, stillevens en landschappen zijn en zijn er zelf ook mee aan de slag gegaan. De leerlingen hebben een stillleven mogen neerzetten en zijn begonnen aan een eigen schilderij.

 

Preview foto Preview foto Preview foto

22 sep 2020 - Thema Egypte
Preview foto In groep 6/7 zijn we begonnen met werken aan het thema Egypte. De leerlingen hebben onderzoeksvragen opgesteld en zullen de komende weken hun vragen gaan onderzoeken.

Behalve dat er onderzoek wordt gedaan worden er ook mooie dingen gemaakt. Een aantal leerlingen zijn begonnen aan het bouwen van een piramide.


10 mrt 2020 - prinsenhof
Groep 6 is naar Museum Prinsenhof geweest om naar de schilderijen van Pieter de Hooch te kijken. We werden ontvangen door Grietje. Grietje komt uit de tijd van Pieter de Hooch en staat zelfs op een van zijn schilderijen!
Grietje heeft ons rondgeleid en meer verteld over de schilderijen. Op bijna alle schilderijen is er een doorkijkje te vinden waardoor je net iets meer van de omgeving ziet. In het museum mochten we zelfs ook nog een eigen schilderij schetsen.
Het museumbezoek was erg leuk en leerzaam.
 
De week na het museumbezoek hebben we zelf kunst gemaakt met een doorkijkje. We hebben modern en oud gecombineerd. Door te knippen en plakken hebben we collages gemaakt, die een nieuw schilderij vormden. 
Preview foto Preview foto Preview foto