Groep 1/2A

Welkom bij groep 1/2A:

  • Wij werken aan het thema ...

BERICHTEN

13 okt 2020 - Visite
In het kader van de kinderboekenweek hebben we visite gekregen. Het was Isabel van Duijne, een kinderboekenschrijfster die zelf ook de tekeningen bij het verhaal maakt. Isabel heeft laten zien hoe een verhaal en daarna dan een boek ontstaat. Ze schrijft vaak over haar kleinkinderen Jamal en Lili. Het was erg leuk! De kinderen hebben na afloop nog een boekenlegger gekregen. Bedankt Isabel!
Preview foto Preview foto

13 okt 2020 - Thema Dino's
In groep 1/2 A zijn we n.a.v. het thema van de kinderboekenweek 'En toen'...aan de slag gegaan met dinosaurussen. We hebben al geleerd hoe dino's eruit zien, welke soorten dino's er zijn, hoe we weten dat er dino's hebben geleefd en hoe ze zijn uitgestorven. Ook hebben we de klank ''d'' van dino geleerd.
We hebben zelf afdrukken in zand gemaakt en hierover gips gegoten. We gaan als het droog is, als echte archeologen de afdrukken onthullen door het zand, er heel voorzichtig af te poetsen met een kwastje. Ook in de schakelklas zijn er afdrukken gemaakt in klei en hierna is het geverfd. 
Preview foto Preview foto Preview foto

22 jan 2020 - Thema Politie
Groep 1/2 A is gestart met thema 'politie'. Op het politiebureau in de klas is het druk. Agenten die boeven moeten arresteren, boetes moeten uitschrijven en ook de speurhond moeten verzorgen. In de bouwhoek worden mooie gevangenissen voor boeven gebouwd. De kinderen zijn al begonnen met het knutselen van handboeien, het knippen van speurhondjes en hebben een wascotekening gemaakt van een politievoertuig.
De moeder van Royce heeft in de klas verteld over pakwerk.
Kortom: we zitten helemaal in het thema en volgende week gaan we naar het echte politiebureau voor een rondleiding.
Preview foto Preview foto Preview foto

19 nov 2019 - Thema herfst
De afgelopen 4 weken heeft groep ½ A keihard gewerkt aan het thema herfst en dan met name alles rondom spinnen en spinnenwebben. Dit omdat het boek 'de spin die het te druk had', centraal stond. We weten nu hoe een spin een web opbouwt en afmaakt. In de klas hebben we dat op verschillende manieren laten zien. 

We hebben zelf een fantasieweb ontworpen en het eigen verzonnen web gedanst in de speelzaal. We hebben samen met Jenneke een herfstwandeling gemaakt en zijn op zoek gegaan naar de plaatjes van de woordkaartjes. Dat was soms nog best lastig hoor! Deze week ronden we dit thema af, want, Sint is alweer in het land! JOEPIE!!!

Preview foto Preview foto Preview foto

17 okt 2019 - Thema reizen (door je hoofd)
Groep 1/2 A heeft de afgelopen weken gewerkt aan het thema 'reizen'. Niet reizen met een auto of een bus, maar reizen die je maakt in je eigen hoofd. We zijn van start gegaan met het boek 'ik ben echt (niet) bang!' Het boek gaat over Lana die samen met 2 klasgenootjes een reis maakt door een spookhuis, waarbij Lana steeds iets anders ziet dan haar vriendinnen. Ook de groep is hiermee aan de slag gegaan. De kinderen hebben een vingerverfschilderij gemaakt waarbij we hebben gekeken naar wat een ieder in een schilderij ziet en welk gevoel dat dan oproept. Verder hebben we in de huishoek gedroomd en hebben we geleerd dat een enge droom een nachtmerrie wordt genoemd. In de bouwhoek zijn spookhuizen gebouwd en in de klas hebben we monsters geknutseld. Het was een erg leuk thema. Na de herfstvakantie gaan gaan we verder met het thema 'herfst', maar eerst lekker uitrusten. Fijne vakantie allemaal!
Preview foto Preview foto Preview foto