Groep 8

Welkom bij groep 8:

  • Wij werken aan het thema 'muziek', daarbij werken wij in Staal aan het thema 'rap'.
  • Wij hebben op dinsdag en vrijdag gym, vergeet je gymkleding niet!

BERICHTEN

17 jun 2019 - Tekst van de week
Het verhaal van Spongebob

Het is een mooie dag. Spongebob ligt en Squidward is boos. Hij is boos omdat Spongebob spijbelt en Squidward  moet zijn werk doen. Squidward gaat naar Spongebob toe en zegt: ‘’KOM NU NAAR HET WERK SPONGEBOB!’’. Spongebob zegt: ‘’Wat wil je doen dan??’’. Squidward is rood van woede. Spongebob: ‘’Hihi Hihihihihihihihihihi’’. Squidward zei :’Ik zeg het tegen Mr Krabs’’. ‘’Doe dan als je durft vieze tentakel’’ :zegt Spongebob.

Dan komt ineens Mr Krabs en zegt: ‘What Are You Doing??? oh ik zie het al we houden een gevecht tussen Squidward met zijn gekke katana en spongebob met zijn legendarische spatel en zo’n 200.000 000 kunais en shurikens.’

Zonder te aarzelen valt Spongebob aan. Spongebob geeft Squidward een stoot, maar Squidward ontwijkt het, want hij is een kung fu meester. Spongebob zei: ‘Ik ben kickbox meester, taekwondo meester, karate meester, martial arts meester, en zelfs balletmeester.’  Daarom is Spongebob zo lenig. Spongebob heeft zijn avatar magie gebruikt. Spongebob valt aan met vuur, precies op zijn hoofd. Squidward valt op grond en zegt: ´´NEEEEEEEEEEEEE!!´´. Spongebob stak de kunai in squidward´s hart.

Mr krabs riep: ´´SPONGEBOB HEEFT GEWONNEN!!!!!!´´. Spongebob ging naar mr Krabs toe en zegt ik neem ontslag. Spongebob pakt de kunai en steekt die in mr krabs hart.

20 jaren later

Nu heet Spongebob El Spongebobo. Hij heeft heel veel verboden middelen genomen en is 17 keer in de gevangenis gekomen, omdat hij Sandy heeft opgegeten , vissen heeft gedood en 100 miljoen euro heeft gestolen.

Patrick was super jaloers op El Spongebobo. Patrick stool 10 kilo steroids en nam het allemaal in en wilde met El Spongebobo vechten. El spongebobo was woedend en ging naar Patrick's huis. El Spongebobo nam 2 katana´s en een deagle. El Spongebobo ging naar Patrick´s huis en vroeg: ´´Waarom heb je mijn steroids gestolen?!?!?!?´´. Patrick zei: ´´Wat wil je doen dan?´´. Daarna gingen ze 10 uur lang vechten en ze maakten elkaar dood.

RIP EL SPONGEBOBO hiiiiihiiii.

Ahmad en Hudeyfa


17 jun 2019 - Sportdag
Sportdag

Op woensdag 13 juni vond er sportdag plaats op onze school.

Alle groepen deden mee. Er waren verschillende activiteiten waar je 15 minuten voor had.

Hierbij heb ik ook voorbeelden zoals: ‘ Voetballen, Parcours en Escaperoom’

 

Aan het begin hebben we de sportdag geopend met een dans van kinderen voor kinderen. Toen dat klaar was ging iedere groep naar zijn/haar activiteit waar ze moesten beginnen.

Tussendoor was er ook een kleine pauze waarbij we naar de klas mochten en daar wat fruit en groente kregen. Natuurlijk kregen we ook water.

De sportdag ging uiteraard verder en hebben de groepen nog de paar laatste activiteiten gedaan. Toen alle activiteiten gedaan waren moest elke groep op het plein staan om daar nog als laatste een dans te doen.

Toen het klaar was, was de sportdag jammer genoeg afgelopen.

Elke groep mocht naar zijn/haar klas en daar kregen we brood van de klassenouders.

 

De sportdag was erg leuk voor alle groepen. De kinderen deden erg actief mee.

We willen ook de mensen bedanken die hebben meegeholpen om de sportdag te organiseren en we willen natuurlijk ook alle hulpouders bedanken.

 

Bedankt voor het lezen van deze tekst!

 

Amiira


04 jun 2019 - Tekst van de week
Een dungeon quest avontuur. Deel 1

 

Er was eens een Robloxplayer en die heette: Givenchyonmyfeet. Hij was goed in Dungeon Quest. Hij was level 97 en zijn beste wapen was; demonic greatsword, eigenlijk had hij alles.

 

The Underworld:

Ook hij was in The Underworld met andere mensen, die waren lager dan hem. Ze waren level 80 of hoger. Het ging goed. Ze waren bij de baas, die heette; Dark Lord Azrilisk. Ze waren klaar om aan te vallen, maar toen gebeurde er iets heel raars, de game crashte en ze gingen allemaal in de game.

Iedereen schrok heel erg, maar toen waren ze eigenlijk blij. Toen gingen ze de baas doden en ze hadden de Dungeon voltooid.

 

Het ging zo verder:

 

Ze deden het nog een keer, maar deze keer deden ze hardcore.

De rest vertel ik later.

Wordt vervolgd……..

 

Wladi


13 mei 2019 - Meivakantie
Vorige week was het meivakantie. In deze tekst ga ik vertellen wat ik in de meivakantie heb gedaan.

De eerste week heb ik Roblox gespeeld, maar toen was mijn laptop kapot gegaan. Ik heb toen minder Roblox gespeeld. Soms speelde ik het op mijn mobiel en soms op de laptop van mijn zus.

 

De tweede week ging ik vooral naar Ikea en stad. Ik ging naar de winkel om mijn laptop te laten repareren. Ze brachten het naar de fabriek (denk ik) of ergens anders. De reparatie duurt 3 weken. Ik had heel veel zin in de Ramadan en nu is het Ramadan!!!!

Ik vond de Meivakantie erg leuk en ik kan niet wachten tot de zomervakantie!

 

Hanan


04 apr 2019 - Tekst van de week
Vakantie

In de vakantie heb ik veel dingen gedaan.

Ik heb een nieuwe bal gekregen.

Ik heb veel op de computer gespeeld.

Ook heb ik veel buiten gespeeld.

Ik heb lekker niets van het werkplan gemaakt.

Ook ben ik naar de bibliotheek geweest. Dat was mijn

eerste keer in de bibliotheek. Daar heb ik mijn

vrienden gezien.

Ik ben naar de dierentuin geweest, daar heb ik

een gorilla gezien.

Dat was leuk.

 

Einde

 

Moayed


22 feb 2019 - Een tekst over de toekomst
2050

Techihoi! Ik ben Amiira en ik ben 11 jaar. Ik leef nu in 2019. Voor degene die dit leest, veel plezier!

Ik heb heel veel gedachten en die zou ik graag met jou willen delen. Leven in 2019 is denk ik heel erg verschillend met het leven in 2050. In 2019 leef ik heel simpel. Er zijn wel veel wetenschappers, maar die zijn nog bezig met allerlei dingen. Maar wij mogen die nog niet uitproberen. Ik denk zelf ook dat dat lang gaat duren.

Ik denk dat we in 20150 allemaal een eigen kamer hebben en dat je niet meer hoeft te delen met iemand, alleen als je het wilt. In je (eigen) kamer heb je ook alles wat je nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld ook een zwevend bed en bureau enzo.

Er zou ook heel veel vernuftige techniek in je huis kunnen zitten.

Ik denk eigenlijk niet dat we in een huis wonen, maar aan de buitenkant met een glazen raam waar je van buiten niks kan zien, maar wel van binnen. In het huis zijn ook robots.

Binnen in het huis hebben we allemaal een eigen tuin. Ik denk dat er bijna geen natuur meer zal zijn en dat we daarom in ons huis een tuin hebben.

Het eten wordt klaargemaakt door de robots klaar en die robots doen ook het huishouden.

Ik denk dat het eten er erg anders uit gaat zien dan hier in 2019. Ik denk dat het kleine gerechten zijn, maar je raakt er wel gewoon vol van.

Wat betreft school denk ik dat je wakker wordt in je slaapkamer. Je maakt je klaar en doet een speciaal pakje aan voor school. Je krijgt ontbijt van de robots en daarna krijg je gelijk je tas. Je gaat naar buiten en mag zelf kiezen hoe je naar school gaat. Met de zwevende bus van school of met je eigen zwevende auto. Je hebt een zwevende school.

Op school ga je gaat naar binnen en dan naar je klas.

Je hebt alleen maar eten nodig, want de rest doe je met je vingers. De robot deelt de doorzichtbare laptops uit en dan ga je je werk maken.

Ik denk zelf dat er bijna geen meesters of juffrouwen meer zijn, dus dat de robots je les geven.

Na school ga je naar huis en dan ga je eten.

Je gaat op je doorzichtbare telefoon afspreken met je vrienden of vriendinnen. Je gaat spelen in een zwevend park en als je klaar bent ga je naar huis.

Je gaat avondeten en maakt je klaar om te slapen.

Dit is de dag, hoe ik denk dat het zal zijn in 2050.

Ik denk dat ik zelf geen kind meer ben, maar wie weet of je in de toekomst een leeftijdapparaat hebt. Hopelijk ben ik er nog steeds in 2050.

Ik verheug me op de toekomst!

 

Amiira


01 feb 2019 - Weekend
Ik heb in mijn weekend veel gelachen.

Vrijdag heb ik gelachen met Duygu, Aleyna en Nehir. Ik schopte de bal in de sloot. Aleyna en Nehir wilden de bal uit de sloot halen.

Aleyna hield Nehir vast. Maar Nehir viel in de sloot. En toen viel ook Aleyna in de sloot.

Zaterdag belde mijn vriend om te vragen of ik kwam voetballen. Ik speelde 5 uur lang voetbal.

Zondag was ik ziek. Ik heb de hele dag spelletjes gespeeld op mijn telefoon, film gekeken en gespeeld op de Playstation 4.

 

Kuba


01 feb 2019 - Meivakantie
28 april in de Meivakantie gaan wij met onze hele familie naar een hotel in Antalya genaamd Granada Luxury Belek. We gaan in de nacht vertrekken en we komen ‘s ochtends aan in het hotel. Het is daar heel leuk omdat er veel zwembaden, glijbanen, pretparken en nog veel meer. Je hebt daar ook cafés en restaurants en……. het is allemaal gratis!. Er zijn ook mini shows en grote shows. Er komen ook beroemde mensen langs. We gaan ook in de zee en op de glijbanen het wordt heel leuk. We gaan daarna ook 2 dagen naar Istanbul om te shoppen en dan wordt het tijd om terug te gaan naar Nederland :[

 

Duygu, Nehir, Aleyna


15 jan 2019 - Tekst van de week
Ongeluk

 

Op 1 januari had ik een ongeluk met vuurwerk.

Ik had een strijker of nitraat in mijn hand gekregen.

Ik stak de strijker/nitraat af. Ik wilde het vuurwerk weggooien, maar toen ontplofte het in mijn hand.

Mijn vingertop was er af. Er waren nog een paar open wonden in mijn hand. Ik werd met de ambulance naar het Erasmus mc gebracht. Dat is een ziekenhuis in Rotterdam.

In het ziekenhuis controleerden ze mijn hand. Ik moest geopereerd worden in het Sofia kinderziekenhuis. Om 9 uur ‘s avonds ging ik naar de operatiekamer.

Toen ik weer wakker werd was heel mijn hand zwaar. Voor de operatie had ik namelijk een verdovingsprik gekregen in mijn schouder.

Er kwam ook nog een vrouw die er voor zou zorgen dat ik geen nachtmerries zou krijgen.

Ik moest ook naar een therapeut om weer te gaan bewegen met mijn hand. Daarom moest het verband er af.   


15 jan 2019 - Groep 8 dag op het Grotius
7 januari gingen wij met onze groep naar het Grotius. We gingen daar 3 lessen volgen met een pauze. Elke les duurde een half uurtje. Toen we daar binnenkwamen kregen we een pen, een notitieblokje en een sticker op ons shirt.

De eerste les die we gingen volgen was tekenen. We moesten ons zelf op een telefoon tekenen alsof we een foto van ons zelf maakte.

De volgende les was Frans. De leraar daar begroette ons met ´bonjour mademoiselle´ of ´bonjour monsieur´.

De leraar komt uit Algerije en spreekt meerdere talen.

Hij leerde ons tot 10 tellen en gaf ons een werkblad met Franse woorden. Er was een pauze en die duurde een half uurtje. We moesten toen naar de laatste les en dat was scheikunde. We kregen een les met hoe het eruit ziet als je iets 10 keer inzoomt of hoe het eruit als je het 10 keer uitzoomt. Het was erg leuk om dat te zien. We kregen daarna zelf een opdracht waarbij we inkt moesten splitsen om te kijken wat voor verschillende kleuren er in zit. Tussen de tijd dat de vloeistof aan het verspreiden was kregen we een soort voorstelling met allemaal proefjes. Er kwam een meneer en hij ging allemaal proefjes doen met vuur. Ook ging hij chemische stoffen bij elkaar doen om het te laten groeien.

Dat waren alweer de drie lessen en dat betekende dat het klaar was. We probeerden samen te verzamelen, maar we raakten de juf kwijt. Gelukkig hebben we elkaar weer gevonden en gingen we weer naar school. Dat was wel zo´n beetje ons uitje naar Grotius.

 

Groep 8


07 dec 2018 - Het geestenhuis
HET GEESTENHUIS  

Er was eens een meisje die heel lief was. Zij heette Lina.

Lina kreeg het nieuws dat ze gingen verhuizen. Ze werd toen erg boos, want dat wilde ze helemaal niet. Maar helaas moest dat toch.

Toen ze verhuisd waren deed ze heel erg raar. Tijdens het eten gooide ze hete soep over de tafel heen en daarna deed ze alsof er niks gebeurd was. Plotseling had ze bloed aan haar vingers, dat had ze zelf gedaan met een mes.

Een dag later kwam haar vriendin langs en wou iets ergs vertellen. Maar toen ze binnenkwam merkte ze dat ze al te laat was. Want ze kwam om te vertellen dat er in dit huis geesten waren. Maar de geest had het meisje al in bezit genomen. Haar vriendin dacht heel goed na wat ze kon doen. Daarna vond ze een briefje onder Lina’s bed waarin iets stond voor de mensen die in dit huis wonen. Er stond dat als ze wisten dat er geesten waren, ze er gauw iets aan moesten doen. Er stond ook in wat ze moesten doen als iemand in het huis in bezit was genomen door de geest. Er stond ook dat er een kistje verstopt was in het huis. En als je dat kistje vond, dan moest je het kistje aan de persoon geven die in bezit was genomen door een geest. Dan gaat de geest weg.

Lina’s vriendin zocht naar de kist. Ze had overal gekeken maar ze kon het niet vinden. Toen kwam Lina met een mes in haar handen en ze zei: “Ik moet je vermoorden.” Lina’s vriendin rende door het huis en Lina zat achter haar aan. Lina’s vriendin struikelde over iets en ze keek wat het was en dat bleek het kistje te zijn. Ze zei: “Het kistje, ik heb het kistje gevonden.” Lina kwam naar haar toe, maar al snel deed ze het kistje open. De geest die haar in bezit had genomen was direct weg. Lina en haar vriendin vertelde alles aan haar ouders en toen besloten haar ouders om terug te gaan naar hun vorige huis.

 

Duygu


03 dec 2018 - Apparaten
Preview foto
In groep 7 en 8 hebben we geleerd hoe apparaten werken. We hebben het gehad over input, het proces en output. Een voorbeeld van een apparaat die we gebruikt hebben is de broodbakmachine. Maandag proberen we de sinaasappelpers, handmatig en half-automatisch. 

30 nov 2018 - Cito toetsen
Groep acht heeft de afgelopen twee weken de cito toetsen gemaakt. We hebben heel veel soorten cito toetsen gemaakt zoals: rekenen, begrijpend lezen, werkwoord spelling en woordenschat. Dat zijn best veel cito toetsen, maar toch hebben we heel hard gewerkt en ons best gedaan.

 

Werken

 

Er werd veel gewerkt in de klas voor de cito´s en het was ook heel stil in de klas. Als je dan klaar was met een toets moesten we rustig aan onze tafel werken. Bijvoorbeeld op Snappet of even lezen totdat het pauze was of als we nog een toets moeten maken. In het begin deden we drie cito´s per dag maar in de laatste week is het wel wat verminderd. En je krijgt ook nog eens de cito toetsen die je nog niet helemaal af had. Dus je krijgt soms dubbel zoveel werk.

 

Carrie


30 nov 2018 - Bezoek Delfland
Wij zijn met groep 8 van de Parkschool Delft naar het Delfland geweest. We hebben een les techniek gevolgd. We hebben een kleine robot gemaakt die kan rijden, schoonmaken, verven en noem maar op. Dat kan doordat het een borstel aan de onderkant heeft. De docent, genaamd Mike Jansen, was aardig. wij vonden het heel leuk om dit mee mogen te maken.

 

Groetjes Aleyna en Hanan


07 nov 2018 - Bezoek aan SC Delfland
De kinderen van groep 8 gingen naar de middelbare school (scholencombinatie) Delfland.

De kinderen leerden over ondernemers,bedrijven,de economie en nog vele andere dingen.

De kinderen maakten ook een order. Verder maakten ze een pakketje met inpakpapier dat ze zelf moesten inpakken.

 

Dat was de dag op Delfland.

 

   


07 nov 2018 - Batman in de ruimte
Batman in de ruimte

 

Het is een gewone dag in de Batman stad. Toen opeens kwam er een nieuwe superschurk: Bottenman het skelet. Hij probeert de maan op te blazen, omdat voordat hij een skelet was hij een weerwolf was. Hij werd opgepakt en door mensen  doodgeschoten en nu is hij terug om de maan kapot te maken Batman hoorde dit natuurlijk en ging er op af…

 

Batman had 15 minuten om de bom kapot te maken. Batman was klaar om te gaan en ziet Bottenman voor zijn huis. Batman steekt een middelvinger op naar Bottenman zegt:’Oh ja, ik ben sterker dan jouw ****hoofd.’ Batman zegt: ‘Ik heb deze stad al duizend keer beschermd van de Joker, maar nu de hele maan, dat wordt moeilijk.’ Maar hij doet het en maakt de bom kapot.   

 

Selvin     


18 okt 2018 - Bezoek aan het Stanislas College
Donderdag 18 oktober ging groep 8 naar het Stanislas. Daar gingen we een les volgen over dienstverlening en producten. We gingen een pennenstandaard maken. Daar hadden we voor nodig; een zaag, een vijl en schuurpapier. En je moest er een magneet in doen om trucjes te kunnen.

Toen we klaar waren kregen we een tas met iets er in. Toen we op school waren gingen we een paar trucjes uit proberen.

Naima Abdirahman   


02 okt 2018 - Batman tegen Robin Hood
Batman had een  normale dag, net als altijd, omdat hij al zijn schurken had verslagen . Hij wilde naar huis om te slapen . Maar ineens vloog er een pijl langs hem . Batman schrok en gooide een batram. En het ging raak. Robin hood was kwaad en richtte pijlen op de  bat . Maar batman is zo goed getraind dat hij met zijn pistool de pijlen kapot maakte . Toen begon het gevecht . Robin Hood zei: ‘Kom maar op!’ Toen zei de bat: ‘Je weet niet wie ik ben.’ Robin schoot pijlen, maar de bat was zo sterk dat hij hem versloeg met een stoot tegen zijn oog. En toen werd Robin Hood gearresteerd.  Batman ging naar huis om lekker te slapen.


Ali


02 okt 2018 - Curacao
Curacao

Curacao is een heel mooi land. Eigenlijk is Curacao geen land maar een eiland. Op Curacao zijn heel veel mooie en kleurrijke huizen. En de huizen zijn daar best wel groot.

Vroeger was Nederlands de officiële taal op Curacao, maar sinds 2007 zijn Antilliaans, Nederlands en Engels de officiële talen op Curacao. Antilliaans is de moedertaal voor de meeste bewoners van Curacao. Sommige mensen op Curacao spreken ook Spaans. Er zijn ook buitenlanders die andere talen spreken zoals: Frans, Arabisch, Haitiaans, Portugees en soms nog Chinees. Er woont ook veel familie van mij op Curacao opa´s, oma´s, ooms, tantes, nichtjes en neefjes en veel meer familie. Ik ben al heel vaak op vakantie naar Curacao geweest. Het is daar altijd heel warm, omdat het een tropisch eiland is. Ook als het regent is het nog steeds warm en zelfs in de winter is het er warm. Ik vond het leuk om mijn verhaal over Curacao met jullie te delen.  

Carrie


05 sep 2018 - De eerste dag

Eerste dag

We gingen 27 augustus weer voor het eerst naar school. We deden leuke dingen

 

We gingen op de Snappets werken. We deden als eerst rekenen op de Snappet. Toen gingen we woordenschat doen, dat was echt makkelijk. We moesten alleen maar de goede antwoord aantikken. We gingen ook nog automatiseren, dat was ook makkelijk. We moesten 5 sommen maken die de uitkomst 1999 hadden. We gingen ook naar buiten.We gingen ‘s middags nog een beetje op de Snappet en toen om kwart over 2 naar huis

 

Ali, namens groep 8


05 sep 2018 - Een leuke tekst over de zomervakantie
Vakantie

 

Ik ben op vakantie geweest naar Turkije. Het was super leuk. We zijn vier weken weg geweest.

 

Eerst zijn we naar Samsun geweest, naar familie, maar we zijn wel alleen in een hotel gaan slapen. Het was een mooi hotel. We zijn daarna naar Trabzon geweest, daar was ook veel familie. We zijn uit eten geweest en nog veel meer.

Vervolgens zijn we naar Konya gegaan, daar hebben we niks bijzonders gedaan. Daarna zijn we naar Antalya geweest, naar het mooiste resort dat ooit heb gezien. Hij heet Royal Holiday Palace. Daar zijn we anderhalve week gebleven daarna dat was mega leuk. Toen moesten we helaas  Istanbul, daar hebben we alleen maar geshopt. De laatste dag was het saaist, want op die dag moesten we vroeg in de ochtend vertrekken.

 

Maar er was een probleem. We hadden schoenen gekocht voor mijn zusje, maar toen we in het hotel aankwamen zat er maar één schoen in dus we moesten terug naar het centrum en daarna naar het vliegveld om weer terug naar Nederland te gaan.

 

Aleyna